Ценно дарение получи Общинската художествената галерия в Карлово. Жестът е

...
Ценно дарение получи Общинската художествената галерия в Карлово. Жестът е
Коментари Харесай

Професор от Русия дари ценни картини

Ценно подаяние получи Общинската художествената изложба в Карлово. Жестът е на заслужилия художник на Руската федерация проф. Владимир Иванович Рузин от Държавния университет „ Александър и Николай Столетови “ в град Владимир, Русия. Рузин, един от най-големите модерни художници, подари три картини на Карлово. Пратката бе адресирана до шефа на галерията Димитър Рашков, който бе определен за почетен професор в университета в град Владимир.

Творбите са истински графични с размери 50х80 см.

Запознахме се с проф. Рузин в университета в град Владимир при гостуването на карловската делегация, напомни проф. Рашков. Той бил там със заместник-кмета на Карлово инж. Стойо Карагенски, с цел да вземат участие в откриването на бюст-паметник на Александър Столетов, прочут академик физик, брат на ген. Николай Столетов. Монументът е дело на Димитър Рашков, както и по-ранният бюст -паметник на ген. Николай Столетов. И двете скулптурни фигури са подаяние за университета.

По това време бе церемонията, на която карловският ваятел и шеф на галерията бе разгласен за почетен професор на съветския университет. Тогава бе открита галерия на проф. Владимир Рузин, на която двама с Димитър Рашков се срещнали и разговаряли. Бях мощно впечатлен от творбите на съветския ми сътрудник, спомня си Рашков. Двамата говорихме дълго за изкуство. Миналия ден получихме неговото подаяние, което доста ни развълнува и което правя оценка доста високо, показа шефът на карловската изложба.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР