Ценните книжа на Autostrade per l`Italia SpA понесоха тежък удар

...
Ценните книжа на Autostrade per l`Italia SpA понесоха тежък удар
Коментари Харесай

Отнемат концесията на компанията, отговорна за участъка със срутения мост в Генуа

Ценните бумаги на Autostrade per l`Italia SpA понесоха тежък удар и в понеделник, откакто държавното управление на Италия стартира официална процедура по лишаване на концесията за оператор на тол система, откакто мост край Генуа се срина предходната седмица.

Акциите поевтиняха поевтиняха с 10% и доближиха най-ниското равнище от октомври 2014 година Компанията, основана в Рим, през днешния ден е оценена на €14,6 милиарда - към една четвърт по-малко от оценката на обед на 14 август, преди мостът да срути и да убие 43 души.

Италианският министър председател Конте съобщи в петък, че държавното управление ще стартира формалната процедура по лишаване на лиценза.

В понеделник вестник La Repubblica съобщи, че държавното управление търси метод бързо да национализира още веднъж пътната мрежа. В кабинета няма единогласие по въпроса, като " Движение 5 звезди " поддържа мярката, а " Лига " работи по омекотяване на позицията на държавното управление.

Семейство Бенетон, което управлява компанията-майка Atlantia, предложи да помогне на жертвите и да поддържа района в ремонта на пътя и железопътните линии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР