Ценните книги на ловешката Спарки Елтос регистрираха растеж, след като

...
Ценните книги на ловешката Спарки Елтос регистрираха растеж, след като
Коментари Харесай

Как един богат българин от САЩ накара акциите на Спарки Елтос да поскъпнат с 235%

Ценните книги на ловешката " Спарки Елтос " записаха напредък, откакто предприемачът Фил Филипов предложи във видео в YouTube да преструктурира губещото дружество. От девети септември, когато обръщението му е оповестено онлайн, до момента акциите на компанията, занимаваща се с произвеждане на електроинструменти, нарастнаха от 0,0698 до 0,208 лв. за акция, което е най-високата им стойност от средата на предходната година до момента.

Така от началото на годината те прибавят впечатляващите 235,5% към цената си, a на годишна основа нарастват с 5,5%, откакто през предходните три години компанията загуби сериозна част от пазарната си капитализация, надлежно 77% през 2018 година, 37,9% през 2017 година и 54,7% през 2016 година.

Въпреки позитивната динамичност на скъпите си книги, сдружението мъчно може да се похвали с положителни финансови резултати. За първата половин година приходите на " Спарки Елтос " са се свили с повече от една трета на годишна основа, до 6,39 млн. лева " От десетина година предприятието губи доста пари.

То е задлъжняло с над 50 млн. лева " (всъщност над 70 млн. лева, две трети от които би трябвало да бъдат изплатени до края на годината), разяснява Фил Филипов във видеото си, а за същото приказват и счетоводните доклади на сдружението - за първото полугодие загубата е в размер на 5,29 млн. лева по отношение на 5,75 млн. лева за същия интервал на 2018 година

Фил Филипов е именуван " най-богатият българин в Съединени американски щати ", където съгласно личния си уебсайт емигрира през 1964 година Биографията му е забележителна - той стартира като чистач и доближава до длъжността президент и изпълнителен шеф на Tarex Cranes. На нея взе участие в придобиванията на повече от 10 компании, а откакто се пенсионира придобива и оздравява повече от 50 сдружения в 15 страни. Само цената на изброените на уеб страницата му компании, в чието придобиване и/или излекуване е взел участие, надвишава 2,6 милиарда $.
 Рекорден брой банкрути на Острова
Рекорден брой банкрути на Острова

Личните банкрути обаче понижават

" Обещавам ви единствено, че няма да играем политика - аз никой не познавам в тази компания, тъй че ще бъде доста по-лесно за мен. Французите споделят, че не може да се направи омлет, без да се счупят яйца, и аз ви давам обещание, че с доста бързи, светкавични решения ще създадем всичко допустимо, с цел да можем да премахнем загубите и да тръгнем по пътя на просперитета ", споделя Филипов във видеото си. " Няма да може да се направи това, без да понижим режийните и да увеличим успеваемостта. Качеството, дисциплината и честността би трябвало да бъдат това, с което от на следващия ден би трябвало да стартираме със " Спарки Елтос ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР