Цените у нас няма да се вдигнат, ако влезем в

...
Цените у нас няма да се вдигнат, ако влезем в
Коментари Харесай

Университетски преподавател: Еврозоната ще причини инфлационен шок у нас

Цените у нас няма да се вдигнат, в случай че влезем в чакалнята на еврозоната. Това са приказки от вида "една баба споделила на пазара ", съобщи в утринния блок на Нова телевизия финансовият анализатор и някогашен зам.-министър на финансите Любомир Дацов.

В Гърция да вземем за пример има развой на повдигане на цените в резултат на възстановяване на живота на хората. Това се назовава конвергенция. Това се следи най-много в областта на услугите. Общото равнище на повишаване на цените е 1% на година, даже по-късно някои от тях са намалели. А в скандинавските страни цените са се вдигнали с 0,5-0,6% годишно, уточни Дацов.

В случая без структурни промени няма да мине. Преди да влезем в чакалнята на еврозоната би трябвало да има реформиране на стопанската система и възстановяване на обстановката, сподели специалистът.

Преподавателят в СУ "Св. Климент Охридски " доцент Банчо Банов е безапелационен, че цените ще скочат след влизането ни в чакалнята на еврозоната. Това, което коства 99 стотинки, търговците ще го създадат 99 цента. В Германия при въвеждането на еврото цените се удвоиха. Това ще бъде инфлационен потрес и ще би трябвало 5-6 години да минат, с цел да се напаснат цените, акцентира доцент Банов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР