Цените ще продължат да вървят нагореПредседателят на газовата и петролна

...
Цените ще продължат да вървят нагореПредседателят на газовата и петролна
Коментари Харесай

Лоши новини за горивата

Цените ще продължат да вървят нагоре
Председателят на газовата и петролна асоциация – Андрей Делчев заяви неприятни вести за горивата.

Той предвижда, че горивата у нас ще продължат да нарастват.
Според него цената на дизела ще тръгне още веднъж от горната страна, а тази на бензина ще я последва, само че със относително по-бавни темпове.



„ Под 3 лв. няма бензин, само че следваме пазара в Европа, а и в целия свят. Това елементарно може да се наблюдава – следва се цената на суровия нефт, която потегли надолу и цените в България също потеглиха надолу. В момента, обаче, има застой и не е ясно дали трендът ще продължи надолу или ще обърне посоката “, сподели той.

Към днешна дата литър бензин в Бургас да вземем за пример към този момент се търгува на цена под 3 лв..
По думите му мярката за отстъпката от 25 стотинки за литър гориво не въздейства на комерсиалната цена, а оказва помощ на частните консуматори.

“Инфлацията се отразява на цените на горивата посредством труда, посредством електрическата енергия, посредством природния газ, който е на входа на рафинерията – той е нужна суровина за обработката на петрола, цената на труда, цената на всичко останало, която порасна и несъмнено цената на петрола, която скочи нагоре ”, изясни той.

Делчев акцентира, че страната ни се намира на дъното по цени в отговор на въпрос за какво политици от ГЕРБ настояват, че с към 1 лев цената е нараснала непозволено.
“Искам да кажа, че тази сметка не е вярна. Сметката е такава, каквато демонстрира пазарът. Най-верният измерител е пазарът. Откъде политиците вадят този 1 лев, който е допълнително, не мога да кажа ”, заключи той.
Източник: novini.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР