Цените ще падат, каза Мария ГабриелПо-малко ще плащаме, ако използваме

...
Цените ще падат, каза Мария ГабриелПо-малко ще плащаме, ако използваме
Коментари Харесай

Намаляват роуминга за Сърбия и Македония

Цените ще падат, сподели Мария Габриел


По-малко ще плащаме, в случай че използваме GSM за диалози и сърфиране в интернет при пътешестване в Сърбия. Европейската комисия разгласи пътна карта за понижаване на роуминг цените сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани, оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България.

Още през това лято потребителите ще видят нови понижени търговски предложения, касаещи роуминга, започвайки с пакетите от данни. Операторите ще продължат да договарят техните двустранни роуминг покупко-продажби, тъй че от лятото на 2019 година може да забележим цени на дребно на роуминга сред Европейски Съюз и Западните Балкани не по-високи от 70 евроцента за мегабайт, при потреблението на данни.

Изявлението за поддръжка за стартирането на Цифрова стратегия за Западните Балкани е подписано от представители на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Черна гора и Сърбия, оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България.

“Приветствам уговорката на телекомуникационните оператори в района да понижат роуминг цените за пакетите с данни за своите клиенти за Европейски Съюз това лято. Ние гледаме напред и чакаме да забележим по какъв начин цените ще продължат да понижават, сходно на процеса в границите на Европейски Съюз ”, сподели еврокомисарят по въпросите на цифровата стопанска система Мария Габриел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР