Цените на златото се запътиха към исторически върхове. През последните

...
Цените на златото се запътиха към исторически върхове. През последните
Коментари Харесай

Цените на златото се насочват към исторически върхове

Цените на златото се запътиха към исторически върхове. През последните няколко седмици фючърсите на златото скочиха с 3% и за малко надвишиха основния психически предел от 2000 $ за унция преди няколко дни.

Според анализатора Марк Нютон от компанията за пазарни разбори Fundstrat всяко придвижване над 2006,3 $ за унция тази седмица ще е индикация, че имаме най-високото седмично затваряне от няколко месеца насам.

" Очаквам, че златото е почнало да се връща към исторически върхове ", написа Нютон, добавяйки, че придвижване над 2009,4 $ би трябвало да докара до диапазона 2060-2080 $, разяснява той за Business Insider. По думите му ще има още растеж в цените на актива.

В другите данни имат разнообразни рекордни стойности за златото, само че всички те гледат в посока 2020 година Според пазарните данни на Dow Jones, връхната стойност в границите на деня е 2089 $. За Refinitiv това е 2072 $, до момента в който Bloomberg го дефинира на 2075 $,

Според анализатора от Fundstrat Нютон вижда цените на златото в последна сметка може да надвишават тези числа. " Може да надвиши 2500 $ за унция, като това няма да стане безусловно до края на годината. То ще е прелъстителен актив, поради падащите действителни лихви, възходящите цикли и продължаващия геополитически спор ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР