Цените на златото са незначително се понижават в понеделник сутринта,

...
Цените на златото са незначително се понижават в понеделник сутринта,
Коментари Харесай

Златото поевтинява, но не губи перспектива за ръст на цената

Цените на златото са нищожно се намаляват в понеделник сутринта, като опасенията от ново развиване на коронавирусната пандемия поддържат цената на скъпоценния метал над 1800 $ за унция,

Данните от днешната търговията демонстрират, че цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк се намалява с 0,15%, или с 2,75 $, до 1802,15 $ за тройунция.

В същото време мартенските сребърни фючърси поевтиняват с 0,84% до $22,343 за тройунция.

Цената на златото през днешния ден минава корекционен спад след растежа от предходните два дни, като общо за това време жълтите кюлчета нарастнаха с 2,3%.

В същото време златото задържа позицията си малко над значимата граница от $1800 за унция заради рисковете, за международната стопанска система, свързани с ковид, защото обичайно благородният метал работи като предпазен актив. Поредната вълна от опасения е обвързвана с новия вид - " Омикрон ", за който се счита, че е по-устойчив на ваксини и се популяризира по-бързо. Увеличаването на случаите на заразяване може да докара до нови карантинни ограничавания в редица страни, което е отрицателен фактор за възобновяване и растежа на международната стопанска система.

Що се отнася до бъдещите вероятности, инфлацията, чийто скок към този момент закупи световен темперамент, също е позитивен фактор за котировките, защото златото обичайно работи и като средство за хеджиране на инфлацията. В Съединени американски щати годишната инфлация през ноември се форсира до рекордните от 1982 година насам 6,8%, а също така Федералният резрев увеличи прогнозите си за темпа на повишаване на потребителските цени в страната за идната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР