Цените на зарзавата няма да се вдигат повече за разлика

...
Цените на зарзавата няма да се вдигат повече за разлика
Коментари Харесай

Експерт: Цените на зарзавата няма да се вдигат повече за разлика от останалите хранителни продукти

Цените на зарзавата няма да се подвигат повече за разлика от останалите хранителни артикули, счита специалист.

" Имаме един резистентен тренд на нарасттване на цените. Имаше едно завихряне на ноември и декември предходната година, след това закъснение. В последните 10 дни имахме задържане на нивата на нарасналата база, само че предстоят събития, които ще разтревожат пазара. " Такова мнение изрази пред Българска национална телевизия ръководителят на Държавна комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов.

Според него, бавното покачване на цените на съществени хранителни артикули у нас ще продължи до момента в който не се успокои пазарът на енергийни запаси.

При зърното имаме усмиряване на пазара на олиото и зърното. Очакванията са положителни за нова годишна продукция, само че се надяваме на удобен климат.

По думите му, ново повишаване не се чака само при пресните плодове и зеленчуци, тъй като продукцията в България е добра и се чака скорошно засищане на пазара с качествена българска стока.

Иванов добави, че прекъсването на газовите доставки към този момент няма да повлияе на оранжерийното произвеждане, само че в случай че обстановката остане същата през идващия селскостопански сезон, цените ще се покачат още.

Според него въвеждането на диференциран Данък добавена стойност за хляба няма да докара до поевтиняването му, само че ще задържи цената. Тази година българските производители чакат извънредно добра зърнена годишна продукция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР