Цените на задължителната застраховка Гражданска отговорност удариха невиждани преди тавани,

...
Цените на задължителната застраховка Гражданска отговорност удариха невиждани преди тавани,
Коментари Харесай

Гражданска отговорност премина 600 лева

Цените на наложителната застраховка Гражданска отговорност удариха невиждани преди тавани, излиза наяве от информация на Dir.bg на офертите на застрахователни брокери. Оказва се, че при притежател на колата на възраст до 25 години наложителната застраховка скача до над 600 лв.. Има и предложения за 420-480 лв., само че те изискват заплащане на цялата сума при приемане на полицата. Има и оферти за 340-380 лв., само че след случая с застрахователната компания " Олимпик " хората станаха подозрителни, считат от сектора.
При възраст над 26 години всеобщо равнищата са от 260 до 310 лв. за общоприет междинен автомобил с мощ до 100 к.с. Само преди месец такова разделяне по възраст не съществуваше, а даже нова кола, купена от формален вносител със същата мощ се застраховаше за сума от 160 до 210 лв. според от съответния осигурител.
Това е някакъв непълен вид на системата " бонус-малус ", разясниха специалисти от сектора. Отчита се риска за младите и по принцип неопитни водачи, само че не се дават съществени отстъпки за такива, които нямат регистрирани пътно-транспортни катастрофи в последните три години.
Докъде може да стигне наложителната автомобилна застраховка? За идната година равнищата няма да се повишат значително, предвиждат застрахователни брокери. Всъщност, огромният потрес от новите цени занапред следва да бъде изживян от множеството водачи откакто срокът на настоящата им застраховка изтече.
Хората към този момент започнаха да се преценяват с новото състояние, разяснява за Dir.bg осигурителен брокер, поискал анонимност. Според него, всеобщо се трансферират коли на водачи до 25 години на техни по-възрастни близки. Така се икономисват едни 250-300 лв. незабавно. Друга алтернатива е заплащането на вноски, при вероятно желание за продажба на колата. Така цялата застраховка няма да бъде платена вкупом, а новия притежател ще поеме изплащането на остатъка.

Източник: dir.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР