Цените на течните горива у нас би следвало да бъдат

...
Цените на течните горива у нас би следвало да бъдат
Коментари Харесай

Васил Велев: Цените на течните горива у нас трябва да са най-ниски

„ Цените на течните горива у нас би следвало да бъдат най-ниските в Европейския съюз. Акцизите ни са най-ниски, индустриалните разноски са най-ниски, петролът е с към една трета под пазара на сорта „ Брент “ ", разяснява Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

По думите му има три страни в Европейски Съюз, които са с по-ниски цени от нас.

" Това би трябвало да ни подсказва, че не всичко е наред “, добави Велев.

" Групата компании " Лукойл " има огромна пазарна мощ. Положителният резултат от конюнктурата би следвало да се раздели освен сред акционерите, а и сред потребителите. В това отношение срещата на управлението на компанията с президента Радев би трябвало да повлияе и да последва намаляване на цените, при всички случаи на най-ниско ниво в Европейски Съюз ", акцентира Велев пред Би Ти Ви.

По думите му в идващите две години ще сме изключение от ембаргото, време през което рафинерията би трябвало да се приготви да преработва и различен нефт.

Според него Европейският съюз не трябва да вкарва таван на цените на съветския газ, защото това е спомагателна интервенция в пазара и би влошило обстановката.

" Основният проблем за българските жители е инфлацията. Тя е разследване на високите цени на електрическата енергия, природния газ и горивата. Тези три съставния елемент би трябвало да бъдат ръководени, с цел да предотвратим идващото огромно " наводняване “ ", уточни ръководителят на АИКБ.

Асоциацията на индустриалния капитал ще изпрати писмо до управляващите с искане да продължат актуалните ограничения за обезщетения за високите цени на електрическата енергия и през идната година. Според Велев тези обезщетения не са помощи в огромен размер, а възобновяване на надвзетото от изкривения пазар.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР