Цените на таксиметровите услуги в София вече са по-високи. Причините

...
Цените на таксиметровите услуги в София вече са по-високи. Причините
Коментари Харесай

Цените на такситата в София вече са по-високи - има ли отлив?

Цените на таксиметровите услуги в София към този момент са по-високи. Причините за повишаването са по-високите цени на метана, на авточастите (с към 30%), както и на огромна част от стоките. Това сподели Петър Владимиров от Националния таксиметров профсъюз пред БНР.

От сектора чакат единствено в първите един-два месеца да има отлив на клиенти с към 10-15%.
Два митинга на таксиметрови водачи в София
Националният таксиметров профсъюз излиза на два митинга през днешния ден - пред Столичната община и пред Изпълнителната организация „ Автомобилна...
Прочети повече
Нововъведения в колите няма да има, защото все още се работи с много висок клас коли. Единственото ще се усъвършенства самата хигиена на автомобила и поддръжката на колите. " Сега това, което направи жест страната, да понижи патентния налог на 300 лв., като останалото се компенсира от страната, тя се поема от министерство на финансите. Това е една помощ към таксиметровите водачи, която е по отношение на пандемичната конюнктура от COVID-19 ", сподели Владимиров.

напомня, че такситата в София ще возят на по-високи цени след взето решие от Столичния общински съвет, признато с 43 гласа " за " и 1 " въздържал се " отчет, импортиран от Карлос Контрера (Патриоти за София), Зафир Зарков (ГЕРБ) и самостоятелният консултант Борис Бонев.

В момента минималната минималната цена за километър пробег при дневна цена е 0,77 лева, а минималната нощна – 0,88 лева Според признатия отчет минималната дневна цена ще бъде 1,05 лв., а оптималната ще стане 1,78 лв.. При нощната цена за километър пробег ще плащаме от 1,21 до 2,19 лв.. Като съществени причини за покачването тримата съветници показаха насъбраната инфлация и скока на цената на природния газ.

Решението бе взето откакто в края на октомври десетки водачи стачкуваха пред Столичната община на ул. " Московска ". Причината – цените им не са променяни от години, а в това време цените на горивата и за поддръжка на колите порастват. Те бяха признати в постройката на общината, с цел да изкажат настояванията си.
Таксиметрови водачи желаят споразумяване на правото да работят
Таксиметрови водачи в Пловдив упорстват за персонална среща с шефа на Общинско дружество „ Организация и надзор на транспорта&...
Прочети повече
 

 

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР