Цените на таксиметровите услуги в София към този момент са

...
Цените на таксиметровите услуги в София към този момент са
Коментари Харесай

Цените на такситата в София по-високи, очакват отлив за кратко

Цените на таксиметровите услуги в София към този миг са по-високи. Причините за повишението са по-високите цени на метана, на авточастите - с към 30 %, както и на голяма част от стоките. Това показа Петър Владимиров от националния таксиметров синдикат.

" Новите цени са 1,05-1,21 лева минимални цени за град София, 1,78-2,19 лева, като тези цени не са пипани 10 години, така че беше нормално след 10 години да има актуализация ", показа Владимиров пред БНР.

От бранша чакат само в първите един-два месеца да има отлив на клиенти с към 10-15 %.

" Както споделям аз, който използва такси, няма да се качи на градски транспорт. Нововъведения в колите няма по какъв метод да има, тъй като в този момент работим с доста висок клас коли. Единственото нещо, което може би ще се усъвършенства най-вероятно, това ще бъде самата хигиена на автомобила, поддръжката на колите. Сега това, което направи жест страната, да намали патентния данък на 300 лева, като останалото се компенсира от страната, тя се поема от министерство на финансите. Това е една помощ към таксиметровите водачи, която е във връзка с пандемичната обстановка от Covid-19 ", показа Владимиров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР