Цените на суровия петрол скочиха в понеделник поради значими геополитически

...
Цените на суровия петрол скочиха в понеделник поради значими геополитически
Коментари Харесай

Несигурност на петролните пазари след смърта на президента на Иран

Цените на суровия нефт скочиха в понеделник заради значими геополитически събития: гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси при злополука с хеликоптер и забавянето на визитата на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман в Япония заради здравословни проблеми на крал Салман.

Суровият нефт Брент доближи $84.2 за барел при започване на търговията, отбелязвайки доста седмично нарастване. Въпреки това цената още веднъж поправя до $81.08 все още на издание.

Американският недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) също означи лек спад до $79.26.

Внезапната гибел на президента на Иран сътвори неустановеност на петролните пазари, защото вложителите са загрижени за въздействието върху производството и износа на нефт от Иран. Саудитска Арабия и Иран дружно държат забележителна част от международните петролни ресурси, което оказва въздействие върху световната динамичност на петрола.

Рами Храйс, анализатор в GlobalData, означи, че до момента в който Саудитска Арабия може да употребява забележителния си свободен индустриален потенциал, с цел да стабилизира пазарите, продукцията на Иран е възпрепятствана от наказания.

Въпреки първичните пазарни реакции Reuters заяви, че петролната политика на Иран евентуално ще остане постоянна под контрола на висшия водач Aятолах Али Хаменей. Анализаторите са разграничени във връзка с дълготрайните резултати, като някои предвиждат единствено краткосрочна неустойчивост от тези развития в Близкия изток.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР