Цените на стоки и услуги определено не са това, което

...
Цените на стоки и услуги определено не са това, което
Коментари Харесай

Цените и инфлацията: Най-голямата грешка при вдигането на стоките

Цените на артикули и услуги несъмнено не са това, което бяха. На фона на сериозната инфлация финансовата стойност на продуктите осезаемо скочи до високи равнища. Това се отразява както на консуматори, по този начин и на бизнеси. Много притежатели на компании подценяват обстановката и не работят на цените, на които заслужават. От това произтича една от най-големите им неточности, а точно метода, по който актуализират цената на продуктите си на фона на инфлацията. Трябва да се прави поетапно повдигане на цените, а не шоков скок.

Такова мнение изрази сертифицираният финансов коуч Стойне Василев по време на онлайн конференцията Бизнес Растеж 2022 година: " Как да развиете бизнеса си с работещи тактики? "

По думите му всяка година притежателите на бизнеси е належащо да вършат сметка за цената на продуктите си. Но множеството бизнеси вършат нещо друго – не трансформират крайните цени регулярно, а изведвъж фрапантно ги усилват, което не е добра процедура.

Едно огромно нарастване отблъсква хората, без значение какъв брой първокласен артикул предлагаме. И тези нараствания е належащо да следват темпа на инфлацията и по-скоро темпа на повишаване на нашите разноски, както и да стават с прибавяне на цената, която не ни коства доста, изясни експертът.

Втората огромна неточност на бизнесите е спестовност от друго в името да се резервира цената и въобще финансовото здраве на компанията.

„ Клиентите няма да завоюват от това да получават по-малко услуги, по-некачествени, тъй че не би трябвало да се вършим на герои “, счита още Стойне Василев.

Според финансовия коуч над 90% от дребните фамилни компании не сформират обикновен бюджет за приходите и разноските и не наблюдават настоящо какви са приходите, разноските и надлежно облагата месец за месец.

Хората не знаят какъв брой въобще е тази чиста облага или чист маржинг. Много постоянно дефинират цените на база на съперниците. Продаваме на по-ниски цени, в сравнение с заслужаваме. Ние действително си обезценяваме труда, съобщи още Стойне Василев.

Когато един клиент търси дадена стока, той стартира да изследва пазара. Така стига досега, в който съпоставя. Вижда, че предложенията са почти на една цена и действително не може да направи разлика сред качествата на обособените продукти. В последна сметка потребителят ще избере по-ниската цена. Но тук идва въпросът, че в случай че действително търговците се конкурират единствено по цена, а продават едно и също, то те към този момент са изгубили.

„ Това е ценова война, в която всеки се пробва с малко да понижи цената, с което да завоюва. Но тук обаче никой не печели. Трудно се оцелява на този невисок чист маржинг и действително бизнесът не може да съществува. Печалбата не е самоцел “, описа още финансовият коуч.

По думите му бизнесът би трябвало да работи за облага, с цел да може да се развива и да оказва помощ на клиентите си и тези качествени услуги, които се оферират, в действителност да се популяризират и да стигат до от ден на ден хора.

Цената към този момент не е един от най-основните критерии за покупка, заключи Стойне Василев, като добави, че верният метод е повдигането на финансовата стойност на продуктите да става на стадии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР