Цените на SSD изглежда ще се покачат повече от очакваното

...
Цените на SSD изглежда ще се покачат повече от очакваното
Коментари Харесай

Задава се поскъпване на SSD-тата с 50%


Цените на SSD наподобява ще се повишат повече от предстоящото през идната година.
(снимка: CC0 Public Domain)

Трябва ли да побързате с покупката на SSD устройство? Вероятно да, в случай че съдим по прогноза на анализаторите, че NAND паметта ще нарастне с още 50% или даже повече през идната година, а това вещае скок в цените и на полупроводниковите дискове на нейна база.

Ако по-рано се говореше за нарастване на цените на NAND паметта с 10-20%, в този момент анализаторите от TrendForce предвиждат повишаване от 11,5 пъти или даже повече. Твърди се, че производителите на памети ще продължат да покачват нападателно цените след дълъг интервал, в който бяха принудени да държат ниски цени, заради свръхпроизводство и едва търсене.
още по темата
SSD устройствата към този момент нарастнаха, в случай че съпоставим настоящите им цени с тези при започване на 2023 година Но нарастването през 2024 година ще бъде доста по-голямо, съгласно източници от промишлеността.

Така да вземем за пример, моделът Crucial MX500 1 TB, който струваше $48 през септември, в този момент се продава за $65, отбелязва Tom’s Hardware в разбор на пазара. Ако нарастването от настоящите стойности е към 50% през 2024 година, тогава елементарен 1 TB SSD ще коства към $100.

Нарастващите цени на NAND чиповете, които са в основата на полупроводниковите памети, ще се отрази на цените освен на независимите SSD устройства, само че и на артикули като смарт телефони, компютри и други, които употребяват такава памет – те също ще нарастнат.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР