Цените на селскостопанските стоки като кафе, фуражно зърно и маслодайни

...
Цените на селскостопанските стоки като кафе, фуражно зърно и маслодайни
Коментари Харесай

Прогноза: Пшеницата и кафето ще поевтинеят през 2023 г.

Цените на селскостопанските артикули като кафе, фуражно зърно и маслодайни семена може да се намалят през идната година, защото доста огромни стопански системи навлизат в криза. Те обаче ще останат високи в исторически проект, заяви Ройтерс, базирайки се на отчет на Rabobank.

Потребителите са изправени пред влошаваща се макроикономическа картина - с дефицит на сила, геополитически опасности и продължаващ дефицит на някои основни артикули като пшеница. Всичко това не предвещава нищо положително за световната продоволствена сигурност, се споделя в отчета.

Пшеницата остава мощно наранена от руско-украинската война и банката планува недостиг от 6 милиона тона през идната година, частично и поради несигурните прогнози за времето в Европейския съюз, Съединените щати и Аржентина.

Цените на захарта са релативно ниски, посредством значително на удобното време.

" Цените на селскостопанските артикули може да се намалят, не тъй като производството ще се усъвършенства доста, а тъй като търсенето ще бъде толкоз едва ", разяснява Карлос Мера, началник на изследването на пазара на селскостопански артикули в банката.

С възходящите разноски за сила, труд и други, цените на селскостопанските артикули са с към 50 % по-високи от интервала преди пандемията, отбелязва кредитната институция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР