Цените на пшеницата на международните пазари вчера паднаха до най-ниското

...
Цените на пшеницата на международните пазари вчера паднаха до най-ниското
Коментари Харесай

Голямото поевтиняване на пшеницата на международните пазари

Цените на пшеницата на интернационалните пазари през вчерашния ден паднаха до най-ниското си равнище от септември 2021 година, заяви ТАСС. Основната причина за това е намаляването на опасенията по отношение на възможни усложнения с доставките в кратковременен проект.

Фючърсите на пшеницата в Чикаго приключиха търговията през вчерашния ден със спад от 1,6% за деня, до 7,1 $ за бушел (27,2 кг). От началото на февруари цената на фючърсите се е намалила с към 6%, което е най-високото движение от ноември предходната година.

Очаква се Русия да изнесе рекордно количество пшеница през втората половина на сегашния селскостопански сезон, оповестява организация Bloomberg. Междувременно Украйна се стреми да удължи Черноморската самодейност за зърно (т.нар. зърнена сделка) с още една година.

Търговци " на едро " считат, че договорката ще бъде сполучливо удължена, а упованията за огромни доставки на зърно от района оказват напън на цената на фючърсите в посока надолу, разяснява Тери Райли, старши анализатор по стоковите пазари във Futures International LLC.
 Цените на пшеницата на международния пазар стремглаво спадат
Цените на пшеницата на международния пазар стремглаво спадат

Реколтата в света през сезон 2022/23 година ще доближи рекордните 791 млн. тона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР