Цените на природния газ в Европа се повишиха и компенсираха

...
Цените на природния газ в Европа се повишиха и компенсираха
Коментари Харесай

Застудяването и проблеми в Норвегия тласнаха цената на газа в Европа нагоре

Цените на природния газ в Европа се покачиха и компенсираха отчасти спада от предходната седмица. Температурите се чака да стартират да падат в елементи от континента след интервал на извънредно за този интервал от годината топло време. Фючърсите на нидерландската борса TTF се покачиха с 5.8% до 102 евро, откакто изгубиха 15% за предходната седмица.

Според прогнозата на Maxar Technologies LLC до идващия уикенд и началото на идната седмица в някои елементи от района би трябвало да стане по-хладно. Това от своя страна евентуално ще принуди хората да стартират да употребяват отоплителни уреди след дълготрайно забавяне с помощта на извънредно високите за сезона температури.

В допълнение към това се породиха опасения за доставките след механически проблем в най-големият производител на газ в Европа. Платформата за преправка на петрол и газ Aasgard B, благосъстоятелност на норвежката енергийна компания Equinor, беше затворена и отчасти евакуирана късно в неделя след пожар в трансформатор, който аргументи спиране на производството, заяви вестник Adresseavisen в понеделник.

Спирането докара до спиране на производството на газ в размер на 19.8 млн. куб. м дневно с

несигурна дълготрайност и последствия за потенциала “, сподели операторът на тръбопровода на Aasgard Gassco в регулаторна документи.

Все отново в понеделник се чака Норвегия да достави към около 307 млн. куб. м газ по тръбопроводи до Англия и Европейския съюз, съгласно Gassco.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинНорвегия захлаждане ниски температури цени на газа повишаване на газа ПоследниНай-четениЕнергетика 12 Застудяването и проблеми в Норвегия тласнаха цената на газа в Европа нагоре Регулации 160 Шофьорите ще заплащат по-скъпа „ Гражданска отговорност “ от 2023 година Бюджет и финанси 288 Съединени американски щати ще избегнат рецесията, само че Европа няма да има този шанс Енергетика 324 Енергийните обезщетения би трябвало да са ориентирани към извънредно нуждаещите се Политика 5998 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон? Компании 3971 Мъск предизвести за опцията Twitter да банкрутира Накратко 3647 Седмични вести: Невиждан брой нови жилища; Германска инвестиция за €1 милиарда Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР