Цените на петрола вървят към понижение на седмична база, което

...
Цените на петрола вървят към понижение на седмична база, което
Коментари Харесай

Котировките на петрола се понижават с около 10 на сто от началото на седмицата

Цените на петрола вървят към намаляване на седмична база, което би било най-голямото от март, написа Ройтерс, като се показва още, че разпродажбата на държавни облигации на Съединени американски щати провокира опасения за световно икономическо закъснение и от там за търсенето на гориво. 

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 26 цента или 0,3 на 100 до 84,33 $ за барел в азиатската търговия. Контрактът обаче регистрира спад от 11,6 на 100 по отношение на края на предходната седмица, когато доближи ценови връх за тази година.

Котировките на американския лек недопечен нефт се покачиха с 28 цента или 0,3 на 100 до 82,59 $ за барел, като се възвърнаха леко от спад от 2 на 100 през вчерашния ден. За седмица контрактът регистрира поевтиняване от 9 на 100.

Нарастващата угриженост на вложителите в облигации по отношение на държавните разноски и възходящия бюджетен недостиг в Съединени американски щати най-големият консуматор на нефт в света, способстват за внезапната ликвидация на дълговите бумаги, което тласна цените на държавните облигации до 17-годишно дъно.

" Цените на петрола се стабилизират след брутална седмица, в която безмилостното ликвидация на пазара на облигации провокира терзания за световния напредък ", сподели Едуард Моя, анализатор в OANDA. Това е " най-лошата седмица за котировките на суровината от март ", сподели още Моя.

Данните на държавното управление на Съединени американски щати тази седмица демонстрираха внезапен спад в търсенето на бензин в Съединени американски щати, като икономическите данни сочат, че секторът на услугите в Съединени американски щати се е забавил. Ключово изследване разкри, че стопанската система на еврозоната евентуално се е свила през последното тримесечие, до момента в който скъпият $ е лимитирал покупателната дарба на страните по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР