Цените на петрола в сряда сутринта се понижават, като това

...
Цените на петрола в сряда сутринта се понижават, като това
Коментари Харесай

Петролът стартира със слабо понижение, Brent остава над 78 долара за барел


Цените на петрола в сряда сутринта се намаляват, като това се дължи главно на изострянето на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, излиза наяве от данните от търговията.

Стойността на септемврийския фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондно тази заран започва със спад от 0,74 % - до 78,26 $ за барел.

Договорът за август за петрола вид WTI на NYMEX спада с 0,62 % - до 73,65 $ за барел.

В сряда Wall Street Journal заяви за подготвяни нови мита от страна на Съединени американски щати за вноса на артикули от Китай за сумата от 200 милиарда $. Китай от своя страна съобщи, че ще реагира с контрамерки. Търговското министерство на страната съобщи, че ще се обърне неотложно към Световната комерсиална организация (СТО) с спомагателен иск.
Играчите на петролния пазар дефинират новините към разрастващата се комерсиална война като потрес, като обстановка, непредвидена от пазара.

Съединени американски щати са уверени, че лишавайки Иран от опцията да експортират нефт, няма да провокират разтърсвания на международния пазар. Това съобщи във вторник пред публицисти представител на Държавния департамент, съпътстващ държавния секретар Майк Помпео в пътуването му от Абу Даби до Брюксел. Изказването е оповестено от Държавния департамент.

„ Иран употребява средствата от нефт за финансиране на тероризъм. Ние (САЩ) сме решени твърдо да обновим глобите против Иран, които бяха спрени след сключването на нуклеарната договорка (с Техеран през 2015 г.). Работим тясно с другите страни, с цел да ги убедим да се откажат от закупуването на ирански нефт, предлагайки им различни източници на доставки. Уверени сме, че можем да реализираме това, без да провокираме разтърсвания на международния пазар “, отбелязва представителят на американската дипломация. По думите на представителя, за задачата Съединени американски щати считат „ да си взаимодействат със Саудитска Арабия и други страни, производителки на нефт “.

Пазарът тези дни ще следи и геополитическите събития към НАТО, а и задаващата се среща Тръмп-Путин. По-голямо въздействие обаче ще оказват новините към комерсиалните връзки сред Китай и Съединени американски щати от една страна и Съединени американски щати и Иран от друга.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР