Цените на петрола в сряда, 13 септември се повишиха след

...
Цените на петрола в сряда, 13 септември се повишиха след
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижават слабо от сутринта

Цените на петрола в сряда, 13 септември се покачиха след издание на данните за положението на запасите от нефт, бензин и дестилати от Министерство на енергетиката на Съединени американски щати. За пръв път от 19 април цената на контракта за декември за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон мина границата от 55 $ – до 55,13 $ за барел.

На борсата в Ню Йорк (NYMEX) цената на контракта за ноември за лекия нефт вид WTI се увеличи до над 49 $ за барел.

Тази заран цените на петрола се намаляват леко, коригирайки вчерашните настроения на играчите на пазара. Цената на петрола вид Brent на борсата ICE Futures се намали с няколко цента – до 55,02 $ за барел, само че спрямо миналата сесия нарастването е от порядъка на 1,36 %.

На борсата в Ню Йорк (NYMEX) ноемврийският фючърс за лекия нефт вид WTI се намали едва – до 49,23 $ за барел – нарастване от 2,031%.

Освен данните за запасите от нефт, въздействие върху пазара оказва осъществяването на контракта за понижаване на добива на страните отвън ОПЕК - осъществяване до 118 %. Играчите са повлияни и от известието от началото на седмицата за вероятно продължение на съглашението за понижаване на добива сред ОПЕК и сраните отвън картела.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР