Цените на петрола умерено се повишават в сряда сутринта на

...
Цените на петрола умерено се повишават в сряда сутринта на
Коментари Харесай

Петролът Brent е около $105 за барел. Рязък спад на запасите в САЩ

Цените на петрола умерено се покачват в сряда сутринта на фона на данните от Американския петролен институт (API), които демонстрират внезапен спад на запасите в Съединени американски щати.

В същото време напън върху пазара продължава да оказват опасенията за криза в стопанската система на Съединени американски щати в подтекста на бързото стягане на паричната политика от страна на Федералния запас. Американският паричен регулатор завършва постоянното си съвещание в сряда, като се чака още веднъж да увеличи референтния си лихвен % със 75 базисни пункта.

Стойността на септемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:12 часа българско време е 105,03 $ за барел, което е с 0,57 $ по-високо от тази при затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията във вторник тези договори поевтиняха с $0,75 (0,7%) до $104,4 за барел.

Септемврийските фючърси за америакнския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 95,66 $ за барел, което е с 0,78 $ повечо от крайната цена в сряда. До затварянето на пазара през вчерашния ден в четвъртък цената на тези договори падна с $1,72 (1,8%) до $94,98 за барел.

Търговските запаси от нефт в Съединените щати през седмицата, завършила на 22 юни, са намалели с 4,037 милиона барела, откакто се покачиха с 1,86 милиона барела седмица по-рано. Официалният отчет за енергийните ресурси в страната за миналата седмица ще бъде оповестен от Министерството на енергетиката о-късно през днешния ден.

Междувременно изследване на Американската автомобилна асоциация (AAA) сподели, че жителите на Съединени американски щати трансформират навиците си в отговор на възходящите цени на бензина и дизеловото гориво, намалявайки броя на пътуванията. Това оказва помощ да се понижи търсенето на гориво в разгара на летния сезон.

" Търсенето на бензин спада в миг, когато би трябвало да остане мощно, и това акцентира рисковете от стагфлация и нейните евентуални последствия ", сподели Стюарт Гликман, специалист в CFRA Research в Ню Йорк, представен от Bloomberg.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР