Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, като поскъпването

...
Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, като поскъпването
Коментари Харесай

Петролът поевтинява

Цените на петрола спаднаха в днешната азиатска търговия, като повишаването на $ ограничи търсенето на черно злато, само че продължаващите проблеми с мореплаването в Червено море ограничиха загубите, съобщи Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, понижиха с 36 цента или 0,5 на 100 до 77,93 $ за барел. Американският лек недопечен нефт поевтиня с 43 цента или 0,59 на 100 до 71,97 $ за барел.

Доларът се движеше към месечен връх, откакто мнения на представители на УФР охладиха очакванията за скорошно намаляване на лихвените проценти. Силният $ лимитира търсенето на нефт от страна на купувачите, които заплащат с други валути.

Според анализатори пазарите към момента правят оценка вероятните резултати от проблемите с мореплаването в Червено море, само че реакцията е лимитирана, защото на този стадий няма спад на добивите.

Британският петролен колос " Шел " (Shell) спря танкерите си от прекосяване през Червено море, откакто Съединени американски щати и Великобитания започнаха да обстрелват обекти на йеменските бунтовници хуси, само че " Шеврон " (Chevron) продължава да употребява маршрутите през проблематичния район.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР