Цените на петрола скочиха с 4%, след като САЩ и

...
Цените на петрола скочиха с 4%, след като САЩ и
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават след ударите на САЩ в Йемен

Цените на петрола скочиха с 4%, откакто Съединени американски щати и Обединеното кралство започнаха удари в Йемен поради неотдавнашните офанзиви на бунтовниците Хути против кораби в Червено море.

Суровият нефт Brent доближи 80 $ за барел за първи път тази година, откакто подкрепяните от Иран бунтовници дадоха обещание да отвърнат на военните дейности на западните сили. Въпреки че цената се повиши, тя е под върховете, достигнати, когато Русия нахлу в Украйна.

Но държавното управление на Обединеното кралство е изготвило сюжети, които допускат, че по-нататъшни разстройства могат да обиден стопанската система. BBC схваща, че Министерството на финансите е моделирало резултати, в това число повишаване на цените на суровия нефт с над 10 $ за барел и 25% нарастване на природния газ.

В петък суровият нефт Brent - интернационалният пример за цените на петрола за огромна част от света - доближи 80,71 $ за барел, преди да се намали, до момента в който американският недопечен нефт от Западен Тексас се увеличи с 2,79% до 74,03 $.

Правителството на Обединеното кралство е загрижено, че продължаващите офанзиви против корабоплаването в Червено море могат да натежат на стопанската система на Обединеното кралство, където растежът остава нежен. По-високите цени на силата рискуват да разпалят инфлацията тъкмо когато тя стартира да се забавя. Междувременно разноските за транспорт на контейнери на кораби скочиха, което значи, че фирмите могат да изберат да трансферират този разход на потребителите.

Премиерът Риши Сунак сподели, че офанзивите са предизвикали „ съществено спиране на жизненоважен търговски път и [по-високи] цени на суровините “.

Но Саймън Френч, основен икономист на Panmure Gordon, уточни, че цените на силата към момента са доста по-ниски, в сравнение с бяха преди четири месеца.

„ На тези равнища това в действителност е много дезинфлационно за стопанската система на Обединеното кралство “, сподели той.

Той добави, че когато централната банка на Англия вземе идващото си решение за лихвения % през февруари, цените на петрола към момента евентуално ще бъдат с към 20% по-ниски, в сравнение с през есента.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР