Цените на петрола се стабилизират в четвъртък сутринта след спад

...
Цените на петрола се стабилизират в четвъртък сутринта след спад
Коментари Харесай

Цената петрола спадна до $92 за барел

Цените на петрола се стабилизират в четвъртък сутринта след спад в продължение на три следващи сесии.

Фокусът на търговците е отчетът на Министерството на енергетиката на Съединени американски щати за енергийните ресурси в страната през миналата седмица, който ще бъде оповестен по-късно през днешния ден.

Експерти, интервюирани от S&P Global Commodity Insights, предвиждат седмично нарастване на стоковите запаси от нефт в Съединени американски щати с 2,2 милиона барела, както и понижаване на запасите от бензин и дестилати надлежно с 2,1 милиона и 2,3 милиона барела.

Данните на Американския петролен институт (API), оповестени през вчерашния ден, демонстрираха нарастване на петролните ресурси в Съединени американски щати за седмицата, завършила на 7 октомври, със 7,1 милиона барела след спад от 1,77 милиона барела седмица по-рано.

Цената на декемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:20 българско време е 92,23 $ за барел, което е с 0,22 $ по-ниска от тази при затваряне на миналата сесия. В резултат на търговията в сряда тези договори поевтиняха с $1,84 (2%) до $92,45 за барел.

В същото време ноемврийските фючърсите за американския пример WTI за ноември в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) поевтиняват с $0,31 до $86,96 за барел. До затварянето на предходната търговия цената на тези договори падна с $2,08 (2,3%) до $87,27 за барел.

" Доминиращата и трайна мощ на петролния пазар е страхът от криза ", сподели Вандана Хари, създател на Vanda Insights в Сингапур.

" Корекцията на цените на петрола от равнищата на свръхпродаденост от предходната седмица евентуално е завършила. Brent може да откри поддръжка към 90 $ за барел ", цитира Bloomberg думите на специалиста.

Преди ден ОПЕК намали прогнозата си за напредък на търсенето на нефт през 2022 година с 0,5 милиона барела дневно, до 2,64 милиона барела, а през 2023 година - с 0,4 милиона барела, до 2,34 милиона барела на денонощие.

Така през тази година, съгласно оценките на ОПЕК, международното ползване ще възлезе на 99,7 милиона барела дневно, през 2023 година - 102 милиона барела дневно.

Междувременно Министерството на енергетиката на Съединени американски щати намали прогнозите си за цените на петрола Brent и WTI за 2022 и 2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР