Цените на петрола се стабилизираха във вторник, след като предходната

...
Цените на петрола се стабилизираха във вторник, след като предходната
Коментари Харесай

Цените на петрола се стабилизират след вчерашните загуби

Цените на петрола се стабилизираха във вторник, откакто миналата сесия поевтиняха с към 7% на фона на по-широкото оттегляне от пазара в следствие от опасенията към възходящия брой на инфектираните с COVID-19, написа Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,14 $, или 0,20%, до 68,76 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,10 $, или 0,15%, до 66,52 $ за барел.

Вчерашната ликвидация, която смъкна цените до най-ниските им равнища от два месеца „ се дължи до огромна стенен на разпространяването на Делта разновидността на ковид и макроикономическата среда, а не толкоз на някакво доста преосмисляне на фундаментите на петролния пазар “, разясняват от RBC Capital Markets.

Тя пристигна на фона на постигнатото съглашение в границите на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните сътрудници, водени от Русия, за увеличение на добива, само че това бе по-скоро „ нещастно съвпадане, а не катализатори “, показват от RBC, като прибавят, че акциите също са поевтинели внезапно, до момента в който облигациите нарастнаха.

В неделя министрите от ОПЕК+ реализираха съглашение за увеличение на производството на нефт с 400 хиляди барела дневно през всеки месец от август. Това значи, че до края на годината добивът ще бъде повишен с 2 млн. барела на ден.

Вчера американски специалисти обявиха, че Делта разновидността на ковид към този момент е доминантната разновидност в световен мащаб.

Тя е записана в към 100 страни по света, като бавното разпространяване на ваксини в някои страни подкопава борбата против вируса и покачва вероятността от въвеждане на нови строги ограничаващи ограничения, които ще ударят търсенето на петрола.

анализатори чакат увеличените доставки да бъдат поети посредством последователно връщане на икономическата интензивност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР