Цените на петрола се стабилизираха в сряда, след като токсичният

...
Цените на петрола се стабилизираха в сряда, след като токсичният
Коментари Харесай

Дните на американския шистов петрол не са преброени

Цените на петрола се стабилизираха в сряда, откакто " токсичният микс " на пазарните сили провокира един от най-големите спадове от години.

Независимо от продължителната ликвидация на фючърси на недопечен нефт обаче, невероятният скок на американския шистов нефт се чака да продължи през идващите месеци, споделят анализатори пред CNBC.

" Накратко, макар че скорошната рецесия на цените инжектира нова доза неустановеност, няма възможност да разлати триумфа на американския шист ", съгласно Стивън Бренкок, анализатор на петрол в PVM Oil Associates.

" Всъщност доставките наамерикански нефт се чака да се усилят до минимум 1 милион барела дневно през 2019 година По този метод ще продължи да укрепва новата позиция на Америка като най-големият производител на нефт в света ". " Когато става дума за щатския шист, дните на славата надалеч не са свършили ", споделя Бренкок.

Откакто доближиха четиригодишен връх при започване на октомври, фючърсите на суровия нефт се намалиха с повече от една трета. Последната вълна от огромни продажби идва в миг, когато енергийният пазар, както и световната стопанска система, са притиснати от мечи фактори.

Увеличаващите се закани от за свръхпредлагане, известията за пренасищане на хранилищата, прогнозите за рекордно произвеждане в Съединени американски щати и Русия и усилването на заплахата от закъснение на международна стопанска система, оказаха напън върху цената на барел нефт.

Брент се търгуваше на към 56,61 $ в сряда на международния пазар, нарастване с към 0,6%, до момента в който американският недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) възлезе на към 46,59 $, повече от 0,75% повече.

Отговорен ли е Тръмп за падащите цени на петрола?

ОПЕК и другите производители на нефт, които не са от ОПЕК, в това число Русия, се договориха по-рано този месец да лимитират производството с 1,2 милиона барела дневно. Това е еквивалентно на повече от 1% от международното търсене, в опит да източат резервоарите и да покачат цените.

Но съкращенията не влизат в действие до януари, а Русия предизвести, чепостепенно ще понижава производството.

Междувременно производството бе покрай рекордно високи стойности в Съединени американски щати, Русия и Саудитска Арабия. Белия дом сподели, че производството на шист може да се качи до повече от 8 млн. Барела дневно за първи път до края на декември.

Президентът Доналд Тръмп по-рано претендира, че е виновен за спада на цените на петрола, обрисувайки редица пазарни правила, като сподели предишният месец, че неотдавнашното намаляване на фючърсите за недопечен нефт е поради него.

Драматичният спад даде непредвиден празничен бонус за американските консуматори, тъй като цените на горивата също се намалиха заради опасения, че пазарът на нефт може скоро да бъде залят със недопечен нефт.

Попитан дали Тръмп заслужава самопризнание за понижението на фючърсите на недопечен петол през последните седмици, Мартин Фраенкел, президент на S & P Global Platts, споделя пред CNBC: " Това е добър въпрос... Но мисля, че другият добър въпрос е: какво желае Тръмп с цената на петрола? "

" Не забравяйте, че от една страна той не желае високи цени на бензина - това не е добре за потребителите, само че коя е огромната нововъзникваща енергийна суперсила в света в наши дни? ", декларира Фраенкел в сряда. /money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР