Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Цените на петрола се стабилизират след вчерашния спад

Цените на петрола се стабилизираха в ранната търговия в сряда след внезапния спад по време на миналата сесия на фона на анулацията на договарянията сред страните от групата ОПЕК+, провокирала опасения, че огромните експортьори на нефт ще усилят доставките в опит да завоюват пазарен дял, съобщи Ройтерс.

Към 8:30 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,06 $, или 0,08%, до 74,59 $ за барел, откакто предходната сесия поевтиня с 3%. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,07 $, или 0,08%, до 74,59 $ за барел, откакто във вторник падна с 2%.

Енергийните министри от ОПЕК+, групата която включва Организация на страните експортьорки на нефт, Русия и други производители на нефт, приключи договарянията си за политиката за доставки на суровината в понеделник.

Дотук се стигна, откакто Саудитска Арабия, която е най-големият производител в ОПЕК, и Обединените арабски емирства влязоха в спор по отношение на удължаването на съкращенията на добива, въведени за поддържане на цените на петрола след спада на търсенето, породен от пандемията.

„ Съществува опция за протест в границите на ОПЕК+, при който на пазара да се върне нерегулурана продукция “, разяснява анализаторът от Rystad Energy Луис Диксън.

„ Независимо от това, пазарът става под напрежение за потребителите, изключително в Съединени американски щати, където петролът става много безценен за потребителите и промишлеността “, добави той.

Припомняме, че в петък ОПЕК+ гласоподава за увеличение на доставките на нефт с 2 млн. барела дневно от август до декември 2021 година, само че Обединените арабски емирства показаха неодобрение от съглашението и блокираха неговото сключване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР