Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Леко повишение на цените на петрола

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия във вторник, въпреки че вложителите останаха внимателни на фона на бързото разпространяване на разновидността Омикрон в международен мащаб, което кара страните да обмислят повече ограничаващи ограничения, криещи капацитет за понижаване на търсенето, съобщи Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,75 $, или 1,05%, до 72,27 $ за барел, до момента в който, до момента в който цената на американският лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,92 $, или 1,34%, до 69,53 $ за барел.

„ След няколко тежки дни, цените на суровия нефт се възвръщат, защото огромна част от терзанията към ковид беше заложена в цената “, сподели Едуард Моя, старши анализатор в OANDA.

„ Краткосрочният удар върху икономическия напредък от затварянето на границите към момента е незнаен и цените на петрола ще останат чувствителни към всевъзможни по-строги условия за пътешестване “, добави той.

Нова Зеландия отсрочи плануваното наново отваряне на интернационалната си граница заради необятното разпространяване на Омикрон, до момента в който няколко други страни вкараха отначало ограничения за обществено вложение.

Много народи са в нараснала подготвеност за стягане на ограниченията единствено дни преди коледните и новогодишните празници, защото инфекциите с Омикорон се развъждат бързо в Европа, Съединените щати и Азия, в това число в Япония, където един-единствен клъстер във военна база е повишен до минимум 180 случая.

Въпреки това в понеделник Moderna заяви, че бустерна доза от нейната ваксина дава сериозна отбрана против новия вид на ковид, предоставяйки известна вяра на вложителите.

По отношение на предлагането, в Съединени американски щати чакат запасите от недопечен нефт да са паднали за четвърта поредна седмица. Прогнозата за запасите от дестилати и бензин е за растеж през последната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР