Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Ръст на цените на петрола на фона на данните за запасите в САЩ

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в четвъртък, откакто запасите в Съединени американски щати паднаха до най-ниското си равнище от януари 2020 година, съобщи Ройтерс.

Към 8:15 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,26 $, или 0,35%, до 75 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,26 $, или 0,36%, до 72,65 $ за барел.

Брентът прескочи прага от 75 $ за първи път от повече от две години през юни, само че при започване на юли цената му падна внезапно на фона на страховете към бързото разпространяване на Delta разновидността на ковид и договорката сред страните от ОПЕК+ за увеличение на добива.

„ Запасите от нефт допускат, че растежа на случаите на инфектирани с Делта разновидността на ковид има едва въздействие върху подвижността на хората “, разясниха анализатори на ANZ.

Администрацията за енергийна информация заяви, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са намалели с 4,1 млн. барела в седмицата до 23 юли. Това е девети седмичен спад в границите на 10 седмици. Анализаторите чакаха спад от 3,43 млн. барела. В същото време запасите от бензин са намалели с 2,1 млн. барела, достигайки равнищата си от преди пандемията.

Възстановяването на американската стопанска система продължава да върви добре макар растежа на инфекциите с COVID-19, като през вчерашния ден Федералният запас на Съединени американски щати резервира рекордно ниската си рента и съобщи, че продължава диалозите за редуциране на стратегиите за парична поддръжка.

Въпреки това някои анализатори се тормозят, че търсенето на бензин в Съединени американски щати и Европа стартира да доближава плато. Според тях равнищата на търсене от преди пандемията няма да бъдат достигнати преди идната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР