Цените на петрола се повишиха отново в азиатската търговия днес

...
Цените на петрола се повишиха отново в азиатската търговия днес
Коментари Харесай

Петролът отново започна да поскъпва

Цените на петрола се покачиха още веднъж в азиатската търговия през днешния ден и покриха отчасти загубите от предходните сесии, откакто през вчерашния ден страните от ОПЕК+ взеха решение да запазят досегашните си равнища на добиви, а това постава под напън сигурността на доставките, съобщи Ройтерс. Несигурната прогноза за хода на международната стопанска система въпреки всичко лимитира повишаването.
Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, прибавиха 63 цента или 0,8 на 100 до 86,44 $ за барел.
Американският лек недопечен нефт нарастна с 49 цента или 0,6 на 100 до 84,71 $ за барел.
В сряда и двата сорта паднаха с над 5 $ под натиска на неприятните макроикономически прогнози и спада на търсенето.
На срещата си страните от ОПЕК+ взеха решение да оставят без смяна размерите на добивите, като Саудитска Арабия и Русия потвърдиха, че най-малко до края на годината ще добиват и изнасят надлежно най-малко по 1 милион и 300 000 барела нефт на ден по-малко.
" Продължаваме да считаме, че пазарът ще изпитва недостиг през четвъртото тримесечие на годината, а спадът на цените понижава вероятността ОПЕК да постави завършек на рестриктивните мерки ", показват анализатори на " Нешънъл Острелия банк " (National Australia Bank).
Последните данни на американската Агенция за енергийна информация демонстрират и внезапен спад на търсенето на горива в Съединени американски щати през предходната седмица с към 8 милиона барела.
Според Яп Юн Жун, пазарен анализатор към Ай Джи (IG) цените на петрола ще видят компликации по пътя си нагоре под натиска както на спада на търсенето, по този начин и на по-слабите стопански данни, идващи от Съединени американски щати и Европа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР