Цените на петрола се повишиха отново в азиатската търговия днес,

...
Цените на петрола се повишиха отново в азиатската търговия днес,
Коментари Харесай

Петролът поскъпна в Азия

Цените на петрола се покачиха още веднъж в азиатската търговия през днешния ден, защото възходящото напрежение в Близкия изток подхрани опасенията от нарушение на доставките, съобщи Ройтерс.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, нарастна с 38 цента или с 0,5 на 100 по отношение на закриването през вчерашния ден и тази заран се търгуваше за 73 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт увеличи котировките си с 46 цента или с 0,7 на 100 до 63,32 $ за барел.

Нападения с дронове, за които поеха отговорност йеменските бунтовници хуси, постановиха затварянето на огромен петролопровод в Саудитска Арабия. Водената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен съобщи, че за нея нападенията на хусите с дронове против саудитски петролни обекти тази седмица са " военно закононарушение ". В отговор на нападенията обединението нанесе няколко въздушни удари против йеменската столица Сана, която е под контрола на хусите.

По-рано тази седмица държавният департамент на Съединени американски щати подреди американските дипломатически консулски чиновници, които нямат отговорности при изключителни обстановки, да изоставен Ирак. Мярката бе подхваната на фона на възходящото напрежение сред Вашингтон и Техеран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР