Цените на петрола се повишават в петък сутринта и завършват

...
Цените на петрола се повишават в петък сутринта и завършват
Коментари Харесай

Петролният пазар е нестабилен, фокусът се люшка между търсенето и предлагането

Цените на петрола се покачват в петък сутринта и приключват седмицата на позитивна територия, до момента в който вложителите продължиха да правят оценка вероятностите за петролния пазар през втората половина на годината.

" Пазарът на нефт може да остане мощно неустойчив в кратковременен проект, защото вниманието на търговците непрекъснато се измества сред факторите на предлагането и търсенето ", сподели Ваел Макарем, анализатор в Exness.

" Действията на Саудитска Арабия и Русия, които понижават производството, помогнаха на цените на петрола да се повишат този месец и да излязат от тесния диапазон, който държаха, и този фактор може да продължи да поддържа пазара в средносрочен проект ", изяснява специалистът, представен от Market Watch.

Той отбелязва, че по-слабият от предстоящото напредък на китайската стопанска система вреди на вероятностите за търсенето на нефт. В същото време възходящите упования за ранен край в цикъла на стягане на Федералния запас на фона на забавящата се инфлация в Съединени американски щати поддържат прогнозите за търсенето и петролния пазар като цяло.

Днес, към 9:20 часа българско време, цената на септемврийските фючърси за европейския вид Brent на лондонската борса ICE Futures е 80,26 $ за барел, която е с 0,62 $ по-вече от тази при затваряне на миналата сесия. В четвъртък тези контракти нарастнаха с $0,18 (0,2%) до $79,64 за барел.

Септемврийските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в сщото време нарастват с $0,80, до $76,44 за барел. Ден преди този момент цената на тези договори се увеличи с $0,36 (0,5%) до $75,65 за барел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР