Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха на фона на ръст на запасите в САЩ*

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в сряда на фона на данните за огромен растеж на запасите от недопечен нефт и дестилати в Съединени американски щати и натиска върху ОПЕК да усили доставките, съобщи Ройтерс.

Към 8:35 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,87 $, или 1,03%, до 83,85 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 1,22 $, или 1,45%, до 82,69 $ за барел.

„ Цените на суровия нефт вървят надолу, откакто отчетът на Американския петролен институт сподели, че запазите са нааснали за шеста поредна седмица, а администрацията на президента Джо Байдън е на път да изчерпа апелите към членовете на ОПЕК+, преди да посегне към стратегическите ресурси на Съединени американски щати “, разяснява Едуард Моя от OANDA.

„ Световните водачи изчерпват козовете, с които може да окажат напън върху ОПЕК+, което значи, че каквото и дъно да доближат цените след освобождението на стратегически запаси от Китай или Съединени американски щати, то ще докара до покупки от вложители “, добави той.

Американският президент Джо Байдън, който взе участие в  глобалната климатична конференция COP26 в Глазгоу, приписа скока на цените на петрола и природния газ на нежеланието на членките на ОПЕК да усилят добива.

Членовете на Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници отпред с Русия, известни като ОПЕК+, ще проведат среща в четвъртък, по време на която ще прегледат политиката си и ще решат дали да потвърдят актуалните нараствания на добива.

Междувременно Американският петролен институт заяви, че запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са нарастнали с 3,6 млн. барела в седмицата до 29 октомври. Запасите от бензин са паднали с 552 хиляди барела, а тези от дестилати са се нараснали с 573 хиляди барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР