Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в сряда
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на неочаквания ръст на запасите на САЩ

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в сряда на фона на непредвиденият растеж на запасите на Съединени американски щати, който ускори опасенията от намаляване на търсенето на горива на фона на възходящия брой на инфектираните с COVID-19, съобщи Ройтерс.

Към 9:45 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,37 $, или 0,53%, до 68,99 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,35долара или 0,52%, до 66,85 $ за барел.

„ Пазарът бе подложен на прочут низходящ напън в утринната търговия през днешния ден след много неочакван отчет за запасите от Американския петролен институт ”, разясняват анализаторите от ING Economics.

По данните на АПИ запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са нарастнали с 806 хиляди барела в седмицата до 16 юли. Очакванията на анализаторите, интервюирани от Ройтерс, бяха за спад от 4,5 млн. барела.

По-късно през днешния ден се чакат формалните данни на Администрацията за енергийна информация в Съединени американски щати.

В понеделник на пазара бяха регистрирани огромни разпродажби, откакто страните от ОПЕК+ реализираха съглашение за увеличение на производството на нефт с 400 хиляди барела дневно през всеки месец от август. Това значи, че до края на годината добивът ще бъде повишен с 2 млн. барела на ден.

„ Движението на цените през днешния ден и евентуално на следващия ден ще бъде стимулирано от данните за запасите в Съединени американски щати, само че водещите тематики остават договорката на ОПЕК+ и търсенето на фона на разпространяването на Делта разновидността на ковид “, разяснява Вивек Дар от Commonwealth Bank.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР