Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в петък,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в петък,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня в ранната търговия в петък

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в петък, откакто съкращенията на добива от огромните производители доведоха до лимитирано предложение, съобщи Ройтерс.

Към 8:55 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,45 $ за барел, или 0,65%, до 69,18 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,,48 $ за барел, или 0,73%, до 65,54 $ за барел.

Нагласите на пазара бяха доминирани от решението Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, отпред с Русия, известна като групата ОПЕК+,  да резервира значително без смяна настоящите сега съкращения на добива на нефт и през месец април.

Инвеститорите влагат средства в суровините като нефт, очаквайки възобновяване на търсенето през втората половина на годината на фона на икономическия напредък и разпространяването на ваксини, които могат да разрешат на повече хора да пътуват това лято.

„ Ако приемем, че стратегиите за имунизация са сполучливи, чакаме насъбраното търсене на бензин да бъде освободено през лятото в Съединени американски щати и Европа “, разясняват от FGE.

Анализатори от RBC Capital обявиха, че не са били по-големи оптимисти за търсенето на бензин през лятото от близо десетилетие.

„ Смятаме, че това ще поддържа цялата петролна промишленост през лютото, а и оттатък “, разясняват те.

Съединени американски щати, които са най-големият потребител на нефт в света, регистрираха голям спад на запасите от бензин през предходната седмица, откакто минусовите температури в Тексас от предишния месец доведоха до прекъсване на работата на рафинериите.

Според анализатори на JP Morgan високите цени на петрола ще накарат американските производители да усилят добива.

От банката чакат производството на недопечен нефт в Съединени американски щати да доближи приблизително равнище от 11,78 млн. барела на ден през декември 2021 година, нараствайки с 0,71 млн. на годишна база. Прогнозата е за цялата 2020 година добивът да доближи 11,36 млн. дневно спрямо 11,32 млн. през 2020 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР