Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в четвъртък,
Коментари Харесай

Спад на цените на петрола след изненадващо улеличение на запасите в САЩ

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в четвъртък, откакто изненадващият растеж на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати възобновиха опасенията за търсенето на суровината, съобщи Ройтерс. Надеждите за нови стопански тласъци в Съединени американски щати след встъпването в служба на Джо Байдън обаче ограничиха загубите.

Към 8:45 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,08 $, или 0,14%,  до 56 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,10 $, или 0,19%, до 53,20 $ за барел.

Според данните на Американския петролен институт (АПИ) запасите на Съединени американски щати от недопечен нефт са нарастнали с 2,6 млн. барела през седмицата до 15 януари. Анализаторите, интервюирани от Ройтерс, чакаха спад от 1,2 млн. барела.

„ Цените на петрола наподобяват уязвими за евентуално прибиране на облага, откакто американските ресурси се покачиха с 2,56 млн. макар консенсусната прогноза за спад “, разяснява анализаторът Стивън ИНес от Axi.

Същевременно с това записите от бензин и дестилати, които включват дизел и горивото за отопление, набъбнаха по-малко от предстоящото.

Утре се чака Енергийната осведомителна администрация да показа своите данни за запасите от нефт.

„ Това, което спъва пазара, са продължаващите терзания по отношение на търсенето “, разяснява Уорън Патерсън от ING, като добави, че възходящият брой на инфектираните с COVID-19 в Китай може да докара до нови блокади в азиатската страна и надлежно до спад на търсенето на нефт.

„ Правителството ще желае да сложи всяко огнище под надзор, изключително като се има поради наближаването на китайската Нова година “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР