Цените на петрола се понижиха в ранната търговия четвъртък на

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия четвъртък на
Коментари Харесай

Петролът поевтиня след срещата на Федералния резерв на САЩ

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия четвъртък на фона на повишаването на щатския $, откакто Федералния запас на Съединени американски щати алармира, че може да увеличи лихвените проценти по-рано от предстоящото. Загубите обаче бяха лимитирани от огромен спад на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Към 8:50 часа българско време цената на сорта Брент се намали с 0,18 $, или 0,24%, до 74,21 $ за барел. Американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,14 $, или 0,14%, до 72,01 $ за барел.

„ Енергийните пазари фиксираха вниманието си дотам върху летния сезон на пътуванията и договарянията за иранското нуклеарно съглашение, че останаха сюрпризирани от  по-агресивния метод на Фед “, разяснява Едуард Моя от OANDA.

Очакванията бяха Федералният запас да бъде в режим на изчакване по време на тази среща, само че от централната банка изпратиха ясно известие, че са подготвени да стартират да приказват за понижаване на покупките на активи, а това значи, че доларът ще нарастне, правейки суровините по-малко привлекателни “, добави той.

Спада на цените на петрола обаче бе стеснен от данните на Енергийната осведомителна администрация, съгласно които запасите от недопечен нефт на Съединени американски щати са намалели със 7,4 млн. барела през последната седмица, достигайки 466,7 млн. барела.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР