Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия на фона

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия на фона
Коментари Харесай

Петролът поевтиня


Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия на фона на напредъка в следващите договаряния за възкръсване на иранското нуклеарно съглашение от 2015 година, което може да разреши на Техеран да усили износа на недопечен нефт в изискванията на едва предложение на пазара, съобщи Ройтерс. 

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, референтен за Европа, поевтиняха с 27 цента или 0,3 на 100 до 96,38 $ за барел, ограничавайки вчерашното повишаване от 1,8 на 100. 

Американският лек недопечен нефт изгуби 24 цента или също 0,3 на 100 до 90,52 $ за барел, откакто през предходната сесия цената му скочи с 2 %.

Изгледите за съглашение сред Съединени американски щати и Иран по нуклеарната тематика не престават да витаят над пазара, разясняват анализатори от " Ей Ен Зед рисърч " (ANZ Research).

Вчера следобяд Европейският съюз показа финален текст за възкръсване на иранското нуклеарно съглашение в очакване на утвърждение от Вашингтон и Техеран. Високопоставен европейски представител уточни, че дефинитивно решение по съглашението се чака след " доста, доста малко седмици ".

Анализаторът от " Комънуелт банк " (Commonwealth Bank) Вивек Дхар посочи, че за шест месеца Иран може да усили износа си на нефт с 1 до 1,5 милиона барела дневно или до 1,5 на 100 от международното предложение. По думите му, възкръсване на нуклеарното съглашение от 2015 година е допустимо да докара до внезапен спад на цените на петрола.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР