Цените на петрола се понижиха с 1 % в началото

...
Цените на петрола се понижиха с 1 % в началото
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха

Цените на петрола се намалиха с 1 % при започване на азиатската търговия на 8 април, защото напрежението в Близкия изток понижа, откакто Израел изтегли още бойци от южната част на Газа и се ангажира с нови договаряния за евентуално преустановяване на шестмесечния спор.

Фючърсите на суровия нефт вид Брент се намалиха с 94 цента, или 1%, до 90,23 $ за барел към 22:53 GMT, откакто доближиха най-ниската си стойност за сесията от 90,01 $.

Американският недопечен нефт West Texas Intermediate се търгуваше на 86,01 $ за барел, с 90 цента, или 1%, откакто падна до 85,80 $.

Израел и Хамас изпратиха екипи в Египет за нови диалози за евентуално преустановяване на огъня преди празниците Курбан Байрам, като по този метод понижиха напрежението в Близкия изток, поради което цените на петрола се покачиха с повече от 4 % предходната седмица заради опасения от спиране на доставките.

Израелският министър на защитата Йоав Галант съобщи в неделя, че Израел е подготвен да се оправи с всеки сюжет, който може да възникне с Иран, откакто Техеран заплаши да отвърне на удара за убийството на ирански генерали на 1 април.

Най-големият експортьор в света, Саудитска Арабия, увеличи формалните продажни цени на всички сортове недопечен нефт за Азия в сходство с упованията.

През предходната седмица нефтените платформи в Съединени американски щати се усилиха с две до 508, до момента в който газовите платформи понижиха с две до 110, което е най-ниското им равнище от януари 2022 година, заяви Baker Hughes./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР