Цените на петрола се понижиха на фон на волатилна търговия

...
Цените на петрола се понижиха на фон на волатилна търговия
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на надеждите за ново споразумение с Иран

Цените на петрола се намалиха на декор на волатилна търговия в четвъртък, до момента в който вложителите правят оценка капацитета за нови доставки на пазара при реализиране на ново съглашение с Иран, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент поевтиня с 1,16 $, или 0,95%, до 120,4 $ за барел, до момента в който цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 1,59 $, или 1,38%, до 113,3 пункта. По-рано двата сорта нарастнаха надлежно с 2 и 1 $.

Двата бенчмарка напреднаха доста през тази седмица, като Брентът е поскъпнал с 14 $ за барел от понеделник насам, а WTI – с повече от 10 $ за барел.

Съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан сподели в сряда, че Съединените щати и техните съдружници са постигнали прогрес в нуклеарните договаряния с Иран, само че към момента има проблеми, които не са решени.

„ Отмяната на рестриктивните мерки върху иранския експорт би помогнала за облекчение на голямата сбитост, преобладаваща на пазарите на недопечен нефт сега “, показват в записка от JBC Energy.

Иран към този момент се приготвя за повишаване на износа, а държавният рафинерия NIOC е почнала да се свързва с някогашни основни клиенти в Индия и Южна Корея, се прибавя в бележката.

Пазарите не престават да наблюдават деликатно развиването на войната в Украйна. Днес президентът на Съединени американски щати Байдън ще се срещне със съдружниците от НАТО и се чака да разгласи спомагателни наказания против Русия поради нейните дейности в Украйна, които Москва назовава „ специфична интервенция “.

Междувременно Агенцията за енергийна информация на Съединени американски щати заяви, че запасите от недопечен нефт на страната са намалели с 2,5 млн. барела през последната седмица. Анализаторите чакаха растеж.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР