Цените на петрола се покачват леко в четвъртък сутринта, след

...
Цените на петрола се покачват леко в четвъртък сутринта, след
Коментари Харесай

Петролът Brent поевтиня под 73 долара за барел

Цените на петрола се повишават леко в четвъртък сутринта, откакто доста спаднаха ден по-рано заради слабите статистически данни от Китай.

Към 9:10 часа българско време августовските фючърси за европейския вид Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват по $72,83 за барел, което е с $0,23 повече от края на миналата сесия. В сряда цената на тези договори спадна с $1,11 (1,5%) до $72,6 за барел.

Цената на юлските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се увеличи с $0,08, до $68,17 за барел. Според резултатите от последната сесия, тези контракти поевтиняха с $1,37 (2%), до $68,09 за барел, като актуализира минимума от 20 март.

Общо през месец май Brent поевтиня с 8,7%, а WTI - с 11,3%.

Натиск върху петролния пазар оказаха слабите данни за бизнес интензивността в Китай, както и укрепването на $.

Вчера стана известно, че показателят на мениджърите по покупки (PMI) в индустриалната промишленост на Китай, изчисляван от Националната статистическа работа, е паднал през май до петмесечно дъно от 48,8 пункта от 49,2 пункта през април. Стойността на показателя под 50 пункта демонстрира спад на интензивността в индустриалния бранш. Индикаторът е под това равнище за втори следващ месец.

Междувременно данните на Американския петролен институт (API), оповестени късно нощес, сочат нарастване на петролните ресурси в Съединени американски щати за седмицата, завършила на 26 май, с 5,2 милиона барела. Запасите от бензин са нарастнали с 1,89 млн. барела, а на дестилатите - с 1,85 млн. барела.

Официалният отчет за енергийните ресурси в Съединените щати ще бъде оповестен по-късно в четвъртък, ден по-късно от нормално заради обстоятелството, че понеделник беше неработен ден. Анализаторите, интервюирани от Trading Economics, чакат приблизително спад на петролните ресурси с 1,39 милиона барела.

Вниманието на търговците е ориентирано към идната среща на страните от ОПЕК+, която ще се организира във Виена на 4 юни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР