Цените на петрола се покачват леко в азиатската търговия днес,

...
Цените на петрола се покачват леко в азиатската търговия днес,
Коментари Харесай

Петролът леко поскъпва

Цените на петрола се повишават леко в азиатската търговия през днешния ден, като опасенията за размера на доставките след оповестеното стесняване на добивите от страна на Русия и Саудитска Арабия от август отвръщат недобрите макроикономически данни, оповестява Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добави 43 цента или 0,58 на 100 до 75,08 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт нарастна също с 43 цента или 0,62 на 100 до 70,22 $ за барел.

Вчера и двата сорта записаха спад с към 1 на 100.

Саудитска Арабия разгласи през вчерашния ден, че удължава доброволното понижаване на добива си с 1 милион барела на ден, почнало от началото на юли, и през август. Същевременно Русия заяви, че от август ще добива и продава 500 000 барела на ден по-малко. Намалението възлиза за към 1,5 на 100 от световните доставки. И Рияд, и Москва се пробват по този начин да вдигнат цената на черното злато.

Очаква се американските ресурси на недопечен нефт, данните за които ще бъдат оповестени на следващия ден и в четвъртък, да спаднат с към 1,8 милиона барела за предходната седмица, а спадът да е за трета поредна седмица, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Пазарите сега се въздействат най-много от несигурната макро вероятност. " Трудно е да се чака това да се промени в къс период, само че свиването на добивите безспорно отхвърля въздействие на Брента и подвига цената му ", показват в коментар анализатори на Ай Ен Джи (ING).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР