Цените на петрола се покачиха в днешната азиатска търговия, след

...
Цените на петрола се покачиха в днешната азиатска търговия, след
Коментари Харесай

Петролът поскъпна след подновяването на военните действия в Газа

Цените на петрола се повишиха в днешната азиатска търговия, откакто примирието в Ивицата Газа изтече и военните дейности бяха възобновени, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Натиск върху пазарите оказват и неяснотите към доброволното понижаване на добивите от страна на някои страни членки на ОПЕК+, както и към световното търсене на нефт.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, прибавиха 28 цента или 0,4 на 100 до 79,16 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт нарастна с 29 цента или 0,4 на 100 до 74,36 $ за барел.

" Подновяването на геополитическото напрежение през уикенда, обвързвано с възобновените израелски офанзиви в Газа, оказа помощ на цените на нефт да поемат нагоре ", споделя Тони Сайкамор, пазарен анализатор към Ай Джи (IG).

Освен възобновените боеве в Газа напън на пазара оказа и информацията, че три търговски кораба са били атакувани с ракети и дронове в интернационалните води в Червено море от йеменските хуси.

Въпреки подновяването на военните дейности в Газа " цените на петрола остават под напън поради незадоволителното възобновяване на китайската стопанска система растежа на добивите в Съединени американски щати ", показва Тина Тън от " Си Ем Си маркетс " (CMC Markets).

Петролните платформи в Съединени американски щати се усилиха с пет до общо 505, което е най-високият им брой от септември насам, съгласно отчет на " Бейкър хюз " (Baker Hughes), оповестен в петък.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР