Цените на петрола растат в четвъртък сутринта на фона на

...
Цените на петрола растат в четвъртък сутринта на фона на
Коментари Харесай

Петролът поскъпва с нарастващия апетит за риск на пазарите

Цените на петрола порастват в четвъртък сутринта на фона на възходящия вкус към риск на международните пазари след решенията на Федералната аварийна система на Съединени американски щати. Пазарът беше подсилен и от по-значително от предстоящото понижаване на петролните запаси в Съединени американски щати, което сподели, че търсенето на енергийни запаси остава мощно.

Към 9:15 ч. българско време февруарските фючърси за сорта Brent нарастнаха на лондонската борса ICE Futures с $0,90, до $74,78 за барел. В сряда неговата цена се подвигна с $0,18 (0,2%) - до $73,88 за барел.

В същото време януарските фючърси за америкнския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската комерсиална борса (NYMEX)се търгуват с $0,95 повече, до $71,82 за барел. По време на предходната сесия тези договори нарастнаха с $0,14 (0,2%) до $70,87 за барел.

Търговските петролни запаси в Съединени американски щати предходната седмица са намалели с 4,58 милиона барела - до 428,29 милиона барела, заяви Министерството на енергетиката на Съединени американски щати. Експерти, интервюирани от Bloomberg, приблизително чакаха те да спаднат с 1,7 милиона барела.

Запасите от бензин понижават със 719 хиляди барела, дестилатите - с 2,85 млн. барела, до 123,76 млн. барела. Анализаторите предвидиха нарастване на запасите от бензин с 2,05 милиона барела, дестилатите - с 1 милион барела.

" Пазарът залагаше на най-лошия сюжет за търсене по отношение на омикрон. Но към момента не може да се каже, че най-лошото е зад нас, доста опасности се резервират ", сподели анализаторът на суровините от Australia & New Zealand Banking Group Даниел Хайнс пред Bloomberg.

Федералният запас разгласи в сряда, че ще понижи противоположното изкупуване на активи с 30 милиарда $ от януари. Така месечните покупки на американски облигации ще бъдат понижени с $20 милиарда - до 40 милиарда, а на ипотечни облигации - с $10 милиарда, до $20 милиарда. При този ритъм на понижаване програмата за назад изкупуване на активи ще бъде приключена през март - три месеци по-рано от в началото плануваното.

Фразата, че високата инфлация е краткотрайно събитие, изчезна от текста на изказването след срещата. Освен това точковата графика, оповестена в края на срещата - диаграма, която отразява самостоятелните упования на борда на шефовете на регулатора и ръководителите на Федералните аварийни банки във връзка с лихвените проценти - сподели, че 10 от 18 водачи на Фед чакат три нараствания на лихвите през идната година.

" Фокусът на Фед върху високата инфлация ще помогне на американската стопанска система да продължи да пораства. Това поддържа цикличните активи, в това число петрола ", сподели Роб Хаворт, анализатор в USBank Wealth Management.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР