Цените на петрола продължиха да се понижават в сряда, след

...
Цените на петрола продължиха да се понижават в сряда, след
Коментари Харесай

Цената на петрола продължава да се срива

Цените на петрола продължиха да се намаляват в сряда, откакто опасенията, свързани със забавянето на световната стопанска система, надвиха над възможния спад на доставките. Това се случва на фона на оповестеното от Саудитска Арабия редуциране на добива, заяви Нова ТВ с позоваване на Ройтерс.

Сортът Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, загуби 40 цента или 0,5 на 100 до 75,89 $ за барел. Американският лек недопечен нефт поевтиня с 35 цента или 0,5% до 71,39 $ за барел. И двата сорта скочиха с към $ в понеделник, откакто през уикенда Саудитска Арабия, най-големият експортьор на нефт в света, разгласи, че от юли ще свие добива си с 1 милион барела на ден до 9 милиона барела.

„ Страховете от криза, подхранвани от от ден на ден данни, задържат растежа на цените на петрола и подриват напъните на ОПЕК+ да ги увеличи ", споделя Приянка Сахдева, анализатор във Phillip Nova.

Американските ресурси от бензин и дестилати са се нараснали предходната седмица надлежно с с 2,4 и 4,5 милиона барела, сочат данни на Американския петролен институт, което подхранва опасенията за спад на потреблението в Съединени американски щати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР