Цените на петрола продължават да се понижават във вторник сутринта

...
Цените на петрола продължават да се понижават във вторник сутринта
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent падна до $80 за барел

Цените на петрола не престават да се намаляват във вторник сутринта на фона на общото отбягване на риска от страна на вложителите във връзка със обстановката към банкрута на Silicon Valley Bank и други банки в Съединени американски щати.

Към 9:10 часа българско време майските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се тъгуват по 80,02 $ за барел, което е с 0,75 $ по-ниско от края на миналата сесия. В понеделник тези контракти поевтиняха с $2,01 (2,4%) до $80,77 за барел.

Цената на априлските фючърси за американския нефт WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг падна с $0,91, до $73,89 за барел. В хода на вчерашната сесия цената на тези договори се намали с $1,88 (2,5%) до $74,8 за барел.

Както беше обявено, американската банка Silicon Valley предишния петък мина под контрола на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите. Тя трансферира активите на банката на ново юридическо лице и даде обещание да обезпечи цялостно обезщетение на всички инвеститори.

Във връзка с тези събития Федералният запас на САЩ) разгласи нов механизъм за даване на средства на финансови институции на обща стойност 25 милиарда $.

Във вторник вниманието на търговците е ориентирано към данните за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати през февруари, които са значими за решението на регулатора за по-нататъшното равнище на главния лихвен %.

Пазарът на фючърси вижда по-малко от 50% късмет за покачване на лихвения % с 25 базисни пункта на съвещанието на Фед през март, макар че предходната седмица търговците смятаха повишение на лихвите с 50 б.т. за най-вероятния сюжет, отбелязва Bloomberg.

" Пазарът на нефт не можа да избегне въздействието на колапса на Silicon Valley Bank ", сподели Уорън Патерсън, който дава отговор за стоковата тактика в ING Groep NV. " Високата пазарна волатилност може да продължи в кратковременен проект, поради идното издание на данни за инфлацията в Съединени американски щати. "

Във вторник ОПЕК ще разгласява месечен отчет за положението петролния пазар, а в сряда пазарът чака сходен обзор по тематиката от Международната организация по енергетика (МАЕ).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР