Цените на петрола продължават да растат в понеделник след значителното

...
Цените на петрола продължават да растат в понеделник след значителното
Коментари Харесай

Петролът отново се качи над $65 за барел

Цените на петрола не престават да порастват в понеделник след забележителното им повишаване в последните дни на.

Априлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта се повишават с 55 цента - до $65,39 за барел. В петък тези договори нарастнах с $0,51 - до $64,84 за барел.

Американският пример WTI с доставка март на нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време се търгува по $62,45 за барел, покачвайки се с $0,77 (1,25%). В края на предходната сесия цената на контрактите се усили с $0,34 - до $61,68 за барел.

За цялата предишна седмица Brent нарастна с 3,3%, а WTI - с 4,2%.

По този метод пазарът отчасти възвърне позиции, след съществото поевтиняване на суровината, следено то края на януари, поради растежа на добива в Съединени американски щати.

За покачването на петролните цени спомага и подемът на фондовите пазари, както и отслабването на американския $.

Петъчните данни на Baker Hughes демонстрират увеличение на броя на настоящите сондажни уреди в Съединени американски щати със 7 - до общо количество от 798. Въпреки техният растеж четири седмици подред, това не можа да скапе положителното въодушевление на петролните търговци, отбелязва MarketWatch.

Като фактор, поддържащ петролния пазар, наблюдаващите означават понижаването на запасите на терминала в в Кушинг, Оклахома, където се съхранява суровината, търгувана на NYMEX.

Според данните на енергийното министерство на Съединени американски щати, запасите в Кушинг през първата седмица на февруари са спаднали от 36,3 млн. барела - до 32,7 млн. барела. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР