Цените на петрола падат, тъй като се очаква Русия и

...
Цените на петрола падат, тъй като се очаква Русия и
Коментари Харесай

Очаква се спад в цените на петрола

Цените на петрола падат, защото се чака Русия и Саудитска Арабия да усилят предлагането.

Цените на петрола се намалиха при започване на търговията в петък след неотдавнашното им повишаване, откакто облагите и упованията за увеличение на предлагането от страна на Русия и Саудитска Арабия надвиха над прогнозите за нараснало търсене от страна на Китай по време на празника " Златната седмица ".

Ноемврийските фючърси на сорта Брент се намалиха с 21 цента до 95,17 $ за барел. Декемврийските фючърси на сорта Брент изгубиха 10 цента и се търгуваха за 93,00 $ за барел в 00:55 ч. по Гринуич. Американският недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) поевтиня с 8 цента до 91,63 $ за барел.

" Неотдавнашното повишаване на цените на петрола спря през нощта ", се споделя в записка на National Australia Bank. " Срещата на ОПЕК през идната седмица (4 октомври) ще бъде основна за пазара, като нараства вероятността доброволното понижаване на доставките от страна на Арамко да бъде понижено ".

В момента пазарът е сгънат с комбинираното редуциране на доставките с 1,3 млн. барела на ден до края на годината от страна на Саудитска Арабия и Русия, част от ОПЕК+, Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и съдружниците.

Наскоро Русия облекчи възбраната си за експорт на горива, въведена за стабилизиране на вътрешния пазар, и анализаторите не чакат рестриктивните мерки да останат за дълго, тъй като това може да засегне работата на рафинериите и да повлияе на връзките с клиентите.

Турция, Бразилия, Мароко, Тунис и Саудитска Арабия са измежду главните дестинации за съветския дизел през тази година, се споделя в записка на JPMorgan.

" (Продължителна) възбрана за експорт би се отразила отрицателно на връзките с новите клиенти, които съветските петролни компании по този начин усърдно построиха през последната година и половина ", считат от JPMorgan.

Русия не е обсъждала с ОПЕК+ вероятно нарастване на доставките на недопечен нефт, което да компенсира възбраната за експорт на горива на Москва, обявиха от Кремъл./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР